Bančne kartice

Ko smo dobili bančne kartice, smo se vsi razveselili, saj tako ni potrebno več hoditi na banko in dvigovati denarja. Čakalne vrste na bankah so pa tudi manjše.

Tako smo se vsi razvadili, saj ko greš v trgovino, ti ni treba skrbeti, koliko denarja imaš, saj lahko v drugačnem primeru plačaš s kartico.

In kaj se mi je pripetilo danes.

Kot ponavadi sem odšla v trgovino, da bom si kupila malico. Ko sem nabrala kar sem želela kupiti, pridem na blagajno, blagajničar opravi svoje delo, mi pove znesek, ki ga moram plačati. Ob tiste mu želim izročiti bančno kartico in mi pove, da jim pos terminali ne delajo.

Hm…. zanimivo, prej sem bila v drugi trgovini in  plačala s kartico.

Ko pogledam v denarnici, nisem imela nič denarja. Potem sem še pogledal v žepek s kovanci in videla, da imam nekaj drobiža. Hvala bogu sem imela točno toliko denarja, kot sem ga potrebovala. V preventivno opozorilo bi mi lahko g. blagajničar vsaj povedal, da post terminali ne delajo, ne da poračuna in ti šele potem povejo.

Zdaj si pa predstavljite, da greste v večji nakup, vse zložite, na blagajni vam vse poračunajo in nato rečejo da pos terminal ne dela? Kaj bi naredili? Po vsej verjetnosti pa tudi ne delajo bankomati!

Po tej situaciji, vem da bom imela vedno nekaj denarja s teboj.

Anchy ;)

3 Responses to “Bančne kartice”

 1. ceri says:

  V tem primeru bi jst dal nos do tal ter mu vse pustil v tistem vozičku.
  Mislim da bi oni morali imeti opozorilo da plastika ne dela. Kdo pa dejansko še nosi s sebo papirnat denar?

 2. Nina says:

  1. mislm, da so POS terminali,
  2. jst nosm papirnat denar s sabo :)

 3. anchy says:

  Se strinjam, da bi morali opozarjati, da jim terminali ne delajo, samo v tem primeru se ni zgodilo. Seveda pa nikoli ne nosim večje količine denarja, saj nikoli ne veš, kdaj ti lahko ukradejo denarnico.

  Nina, hvala za opzorilo, da niso post ampak pos terminali ;)
  Glede denarja v denarnici. Tudi jaz imam skoraj vedno nekaj denarja v denarnici. Občasno se pa zgodi, da sem brez denarja pa še nobenega bankomata ni v bližini. :(

Leave a Reply