Moji prvi wind surfarski podvigi

Letošnje leto bo zgleda zme predvsem extremnih športov. V začetku januarja smo naFuerti surfali na valovih, tokrat pa je prišel tudi čas za wind surfanje.

Pred dobrima 2 mescema je Luka najdu testno dilo, veliko 160l za učit. Ker se mu je cena za dilo zdela primerna, je vstrajal, da kupva. Jaz glih nisem bila za to, ker me tudi vleko ni, da bi probala. Priznam, da sem vsako leto odlašala z nakupom.

Prejšnji teden sva bila na dopustu v Nerezinah, da se malo spočijeva in pokuristva ves dopust. Oprema za surfanje je bila v Nerezinah, saj jo je Luka pripeljal za prvi maj.

1.dan 

Kot nalašč je bil vreme namenjen učenju surfanja. Vetrovno bolj malo in tudi valov ni bilo. Prvi dan sva z Lukom bolj kot ne spobavala dvigovanje jadra kakšen meter, da se odpeljem. Ker vetra skoraj ni bilo oz. ga tudi na trenutke ni bilo se nisem nič premikala. Jadro sem imela veliko, kar se imela kar nekaj težav z dviganjem (po pravici povedano, v rokah nimam nobene moči). Glede na stanje z vetrom, sem se odločila, da za ta dan zaključim in nadaljujem naslednji dan.

2. dan

Pogoji za učenje surfanja so bili idealni. Luka je sestavil malo jadro, kar je pomenilo, da sem lažje tudi dvigovala. Prvič, ko sem šla v vodo, je šel Luka z mano, da mi je govoril, kako kaj se postavil, kako naj imam roke…. S hitrim učenjem mi je uspelo dvigniti jadro in se odpeljati. Enako za nazaj, sem se tudi pripeljala s tem, da sem imela vmes tuki kakšne postanke. ;)

Po 4 poskusih vožje gor in dol sem se odločila, da je potrebno it na pavzo.

Popoldansko surfanje

Po 2 urnem počitku sem se odločila, da grem spet malo vadit. Tokrat sem sama šla v vodo, Luka me je opazoval samo iz plaže in me tudi slikal in snemal. Moram reči, da sem naredila 4 vožje s tem, da sem se vsakič tudi pripeljala v isti zaliv, kot sem štartala (na začetku ponavadi ne prideš na isto mesto, ampak te odnese).

Skratka, zdaj sem se navdušila za surfanje! Vbistvu komaj čakam, da bom spet v Nerezinah in bo malo pihalo, da bom šla lahko v vodi z dilo. ;)

Anchy ;)

PS: Slikco pripnem, ko dobim fotoaparat iz Nerezin ;)

One Response to “Moji prvi wind surfarski podvigi”

  1. adidas nmd says:

    I simply had to say thanks once more. I do not know the things that I would have done without the type of strategies revealed by you regarding such area of interest. It became a frustrating circumstance in my circumstances, but coming across a new specialized form you treated the issue forced me to jump with contentment. I will be thankful for this help and then have high hopes you find out what an amazing job you are always accomplishing instructing people through the use of your webblog. Most likely you have never got to know all of us.

Leave a Reply