Avto na elektriko

To verjetno že vsi vemo, da obstaja avto, ki ima baterijo in se lahko peljemo na elektriko do 50 km/h (hibrid Prius – Toyota).

Najdla sem članek, ki govori, da mora tehnologija naprej in s čim manj onesnaževanjem okolja. Naredili so avto na elektriko, prijazneše za okolje. Da ne bom preveč dolgovezila, si preberite članek.

Anchy ;)

5 Responses to “Avto na elektriko”

 1. ceri says:

  Anči, kaj je pa vaš avto na elektriko nekaj TOLK čudn ropotal po Trzinski obvoznici? Se je moj aftek kr mal ustrašu ko je tak ropotal :D

 2. anchy says:

  Nič ni ropotal, je tok tih, da ga skor ne slišiš. Tvoja skatla ropota!!!! ;) ;)

 3. tadej says:

  No, je že res, da je sam pogon na elektriko veliko bolj čist (ja, v bistvu res ena redkih stvari, ki onesnažuje 0%) in s tem prijaznejši do okolja, kot so klasični bencinski motorji. Samo redko kdo pa pomisli, od kot ta elektrika pride; skratka, da mora tudi le-ta nekje “nastati” in če je ta vir npr. termo-elektrarna Šoštanj (ali Trbovlje, ali kjerkoli se že nahaja tista že na videz ogabna stavba), potem se ta “prijaznost do okolja” hudo zmanjša!!

  Tadej

 4. MG says:

  ne pozabi da obstajajo tudi jedrske elektrarne ;)

  torej če mamo globalno 60% na gorivo in 40% na obnovljive vire (govorim na pamet)
  potem je avto na EM 40% bol čist kot avto na bncin ali an nefto

 5. Rok says:

  Od objave tvojega članka pa do danes se je pa situacija kar močno spremenila, kajne? :) Skoraj vsak proizvajalec ima že svoj električni avto in prav je tako. Tudi v Sloveniji jih je čedalje več.

Leave a Reply