Pot do Grcije

Sama pot je trajala od srede do sobote do jutranjih urah.

Dan odhoda je bil zelo vroc, avto brez klime, 35C po avtocesti, mal je manjkal, da ne bi oba izdihnla…. Nekak sva se pripeljala do Benetk (na cesti cela norisnica, italjani so glih iz sluzbe zacel hodt, avtocesta polna tovarnjakov… skratka noro), spila sva vsak po 3l vode in se koncno ohladila. Po prvi rundi vozje, sva se vkrcala na ladjo (jz kar pes pod noge, Luka je parkeru avto na milimetre). Po 1h ko sva bila ze na ladji koncno tudi odrinemo na 1,5 dnevno voznjo do Patrasa. Ob voznji proti Grciji, sva lahko opazovala lep razgled na Benetke in soncni zahod.

paros-197-9806-003.jpg
Sama voznja na ladji je bila prijetna vseeno utrajujoča, saj sem komaj cakala da prispeva na zastavljeni cilj.

Sam prihod do Grcije je bil v zgodnjih jutranjih urah (ob 5.30h). Ob misli, da imava dolgo pot sva si zazelela dobr zajtrk in dobro kavo. Zajtrk sva si privoscila po 1h vozje, ko je bila ura priblizno 8h zjutraj in ko zacnejo delati restavracije.

Po samem zajtrku sva pot nadaljevala do Aten – pristanisca, kjer sva potrebovala karte za naslednji trajekt (do Paros). V Pireju sva prisla okoli 12h, kjer sva parkerala avtoparos-197-9806-006.jpg in sva prisla do prve ovire…. Kart za 1 trajekt (za ob 18h) do Parosa niso imeli vec, zato sva morala vzeti karte za naslednji trajek, ki je bil ob 21h. To pomeni, da sva čakala na trajekt 9h v pristanišču. Zakaj nisva dobila kart? razlog :bil je petek in veliko Atencanov gre po 19.8 na dopust s trajekti na otroke.

Kaj vse sva dozivela v Pireju, si tega tut mislt ne morte… Do tega da sva bila sama v pristaniscu, do tega, da je bila taka guzva, da je blo vse crno, avtomobili v 6 vrstah, namesto v 2, do stirih trajektov ki so na enkrat spluli, da je bilo 34C v senci, crnci so tezil, ce bova kaj kupila, skratka nc lustn.

Do najinega odhoda na Trajekt je bilo samo pol ure…. zdaj vam pokazm sliko, kaksna je bila guzva pol ure pred odhodom na trajekt in naslednja slika s 5 min razliko…..

Pol ure od odhoda:paros-197-9806-007.jpg in 5 min kasneje: paros-197-9806-009.jpg Temno je zaradi ladje.

Po vsem prerivanju sva prispela vsa zmatrana in tecna na ladjo. Klima je tako “sopala”, da me je zebl,valovi so bili taki, da mi je bilo slabo…. Po 5h voznje sva prisla na Paros, jaz ne vem kako, ampak Luka je vozil do samega campa skoraj mize (jz sm na pol mrtvo spala, ceprov sm se trudila da ne bi), nato se lotila, da bi cim prej postavla sotor in odsla spat.

Tok o sami poti….

papa

Anchy

12 Responses to “Pot do Grcije”

 1. kobrowsky says:

  pr slovi je naušéseh zdéva,
  zató kéjdost ud né ni méva.

 2. anchy says:

  ja se opravicujem, kr so nekateri zelo obcutljivi in nikoli zmotljivi pri pisanju. ce ti kej ni vsec pa ne ber!

 3. kai says:

  kok vaju je pa stala pot? :)

 4. anchy says:

  Trajekt od benetk do celine za 2 osebi + avto + zavarovanje je prislo 70.000 sit v obe smeri.
  Od pireja do parosa naju je stala pot 130€ (v A razredu), s tem da sva cakala na trajekt, pa se zadnje karte sva dobila. Nazaj grede, ko nisva dobila kart- (cenovno ugodnejsih za naju), zato nama ni preostal drugega kot, da greve s prestižnim glisarjem High speed, naju je karta stala 180€ za 2 osebi + avto v eno smer.
  Ce si namenjena letos v Grcijo se ti bolj splača, ce imas kaksno moznost, da gres z avionom (glej na http://www.odklop.com, definitivno ceneje, pa brez zajebancije z iskanjem in cakanjem.

 5. more says:

  Hello, Neat poѕt. There is аn іssue along with youг ωebsitе in internet еxplοreг, may teѕt this?
  IE nonethelesѕ is the mаrkеt chіef
  anԁ a big еlement of othеr folκs ωill mіss your еxcеllent
  ωriting bесause of this prοblem.

 6. here says:

  May I simply say what a comfort to find somebody who genuinely understands
  what they are discussing on the web. You actually understand how to bring a problem
  to light and make it important. More people must read this and understand this side of
  your story. It’s surprising you’re not more popular
  since you definitely possess the gift.

 7. No matter if some one searches for his required thing, thus he/she desires to
  be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

 8. Justyn says:

  Yeah, but they took the EXACT visual and just threw it on an ad.And spnkiaeg of plagiarism, I totally hijacked your ‘build a little character’ idea (or at least a variant of it) for an ad. Too bad we lost the client and the ad never ran… Imitation is the highest form of flattery, right?

 9. spirit saw says:

  I bow down humbly in the presence of such greatness.

 10. I don’t know who you wrote this for but you helped a brother out.

 11. Heck of a job there, it absolutely helps me out.

 12. Francisco says:

  I saw this yesterday, and I was cotelpmely blown away! This is the kind of thing that would be heinous if handled poorly, but you really pulled it off. I might have to pick up a print, too.

Leave a Reply